Tips för bättre grepp!

Hej all polers :)

Jag skapade en ny kategori med namnet Tips & Trix där det vore kul om man kan dela med sig av sina knep för att få till ett visst trix, bra styrke- eller vighetsövningar etc. Alla sorters tips för att få ut mer av träningen och njuta mer av sin pole! ^_~

Som start tänkte jag dela med mig av vad som funkat bra eller dåligt för mig när det gäller att få ett bra grepp. Skriv gärna en kommentar med era egna tips!

* När jag köpte min X-Pole läste en rekommendation på deras sida att bara använda sig av en torr microduk när man rengör sin pole. Detta kör jag på min pole hemma. Funkar utmärkt även för att få bort rester av Dry Hands, och min pole har hållt sig blank och fin.

* I studion är det ju lite mer användning av stängerna, och den som varit före en kanske haft nån hudkräm eller flera ton med grepp, så där brukar jag köra med 2 steg:
1. Disktrasa fuktad med kallvatten. (Fick tipset att kallvatten är bättre för greppet än varmvatten.)
2. Eftertorka med torr microduk

* En sak som jag själv testat fram och som jag alltid gör efter att ha rengjort stången är att jag greppar hårt med mina bara händer och vrider fram och tillbaks några gånger. Det handlar alltså inte om att gnida in grepp-droppar, utan bara rena händer. Detta har alltid funkar bra för mig, så jag hoppas det kan hjälpa någon annan. :)

* Grepp-droppar på händer/fötter/mage/etc. Jag var väldigt skeptisk till detta efter att ha försökt med Mighty Grip några gånger. Det funkade inte alls för mig, utan gjorde mina händer FÖR torra. Vet att det funkar för andra dock, så det är nog olika för person till person. Däremot gav jag så småningom Dry Hands ett försök och detta gjorde en enorm skillnad för mig! Utan Dry Hands hade jag nog aldrig vågat mig på Pencil och Lunchbox.

* Grepp-droppar på stången? Har hört att vissa använder detta men inte testat själv. Någon som testat? Och är det okej för stången eller blir det mer slitage än om man bara använder det på sig själv?

* Spray? Hörde ett rykte om nån spray som skulle ge super-grepp men att den inte var tillåten. Nån som vet mer om detta? ;)

* Träna upp greppmusklerna! Det handlar inte BARA om svett och grepp-droppar. ;) Både övningen med att snabbt enhands-klappa och att sprätta snabbt med fingrarna tycker jag känns en hel del. Se till att verkligen ta i! Jag har även planer på att köpa den klassiska fjädern som man ska krama med handen.

Vad funkar för er?

~ Annika L

Kommentarer
Postat av: Joanna

Bra kategori! Jag brukar torka av stången med alcogel, det funkar för mig ibland :)

2012-05-21 @ 22:30:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0